Ge huden en kick med aktiva ingredienser

Ge huden en kick med aktiva ingredienser

När hösten och vintern gör sitt intåg kan både huden på kroppen och i ansiktet kännas trött och glåmig. Din vanliga fuktkräm gör plötsligt inte så mycket nytta längre och du funderar på vilka knep du kan ta till för att återge hyn sin lyster. Då ska du satsa på produkter med aktiva ingredienser.

Vad är då aktiva ingredienser? Kort kan man säga att det är ingredienser som, förutom att vårda huden, faktiskt gör något aktivt med den. Det kan vara peeling som innehåller små korn eller syror, men även den nya populära ingrediensen retinol som förebygger åldrande. Retinol hittar du i populära Verso super eye serum, en produkt som stramar upp och ger huden kring ögonen nytt liv. Aktiva ingredienser är helt enkelt ingredienser som arbetar med din hud.

Vad är retinol och vad är det bra för?

Den populära ingrediensen retinol är egentligen en vitamin, närmare bestämt A-vitamin. Fördelen med retinol, och det som gör att det ingår i mångas hudvårdsfavoriter, är att dess molekyler är mycket små och kan tränga djupt ned i huden. I huden förvandlas retinol till A-vitaminsyra, en ingrediens som verkar mycket positivt på huden och hjälper till vid en rad hudproblem, till exempel akne och rynkor. När du använder en produkt med ämnet, till exempel Verso super eye serum, får du alltså en produkt som verkar mycket längre ned i hudlagren än vad konventionella produkter gör.

Syror och peeling

En annan typ av aktiv ingrediens är syror och peelingkorn. Peelingkorn är helt enkelt små partiklar som du försiktigt gnuggar mot huden för att få bort gamla hudceller och åstadkomma mer lyster i huden. Syror används också som en typ av peeling. De vanligaste syrorna är AHA och BHA. När de stryks på hudytan kan man säga att syran varsamt fräter bort de döda hudcellerna. Efter behandlingen kan man bli lite rosig ett tag. Till skillnad från produkter med retinol för hemmabruk är det bäst att gå till en skönhetssalong om man vill göra en syrabehandling, för att undvika att man skadar sig själv.

klara
klara