Y2K – Den Största Modetrenden Sommaren 2021

Y2K – Den Största Modetrenden Sommaren 2021

Att vi ständigt går bakåt i tiden för att finna inspiration till dagens modetrender är inget nytt, nästan alla stora modeår har kommit igen, 80-talet har varit på tapeten, även så 90-talet under en lång tid. Nu är det 70-talets funky mönster som syns överallt, men också den främsta modetrenden under sommaren 2021: Y2K-modet!

Y2K står för “Year 2K” (2000) och är precis som det låter, modet från tidigt 2000-tal. Ett årtionde som kom tillbaka fortare än de flesta var redo för, men väl här smälter det sakta men säkert alla våras hjärtan. Y2K-stilen är väldigt utstickande, det är mycket färg, glitter och blommönster. Genom Instagram och Tiktok har stilen fått ett uppsving bland Generation Z, som var för unga för att till fullo utnyttja trenden under dess stortid. Kanske är det en motreaktion att äntligen få vältra sig i crop tops, mini-kjolar, utsmyckningar, strass på allting och bli nya Britney Spears eller Paris Hilton – det är i alla fall en ungdomens tid.

Baggy jeans har länge varit populärt, men då högmidjade raka eller vida jeans alá 90-tal. Nu ska det vara raka jeans eller med en bootcut längst ner, och viktigast av allt: låg midja. Bland 2000-talets popartister var ju lägre midja desto bättre, och modeikoner har nu sakta men säkert börjat sänka midjans höjd på kostymbyxor, jeans och kjolar. Är du inte bekväm med att visa upp din mage finns det många andra sätt att applicera Y2K-stilen: chockrosa, gulliga små accessoarer med fjärilar, färgade solglasögon och mycket mer.

Det finns dock mycket med Y2K-modet som många vill glömma, trots det har många av de sakerna kommit tillbaka, bland annat truckerkepsen. Det som gäller alla återvändande trender är dock att stilen moderniseras för nutiden, och det är bara vissa saker som får fäste. Det mesta 2000-tals modet som kommit tillbaka chockar inte oss inte jättemycket: matchande mjukisset i sammet, lågmidjade underdelar, korta klänningar, medellånga kjolar och linnen i olika mönster och färger samt stora solglasögon med strass är det som kommer skina starkast i sommar.

klara
klara