Skönhetsprodukter du behöver som stylist

Skönhetsprodukter du behöver som stylist

Som stylist är dina främsta arbetsredskap de skönhetsprodukter du använder för att få fram den look du eller kunden vill ha. Det är därför viktigt att du är väl bekant med det senaste utbudet av skönhetsprodukter och smink, och att du alltid har ett lager av de mest grundläggande skönhetsprodukterna hos dig. På det sättet är du alltid beredd att ge dig ut på sista-minuten-uppdrag.

En självklarhet för varje stylist är till exempel att ha en grundläggande uppsättning av smink. Det betyder att du bör ha bassmink som foundation, concealer, puder, bronspuder, rouge och konturfärger som passar flera olika hudtoner (eftersom du aldrig vet vilken hudton din kund kommer att ha), liksom ögonskuggor, läppstift, eyeliner och mascara i både klassiska färger och de senaste trendfärgerna. Det kan självklart bli kostsamt för stylister att köpa in så stora uppsättningar smink, särskilt eftersom de måste lägga ut pengar för sminket i förväg, innan de kan få betalt från sina kunder. Ett sätt att hålla nere kostnaderna är att köpa de skönhetsprodukter du behöver på nätet, till exempel från butiker som Daystyle.se, som säljer både hudvårdsprodukter och kroppsvårdsprodukter, liksom smink och skönhetsprodukter. Där hittar du med andra ord allt du behöver som stylist, till ett pris som oftast är betydligt lägre än i fysiska butiker.

De allra flesta stylister arbetar med håret såväl som med make up, och det betyder att man också måste ha de produkter och redskap som krävs för att skapa mer eller mindre fantasifulla frisyrer. Hårsprej är till exempel en stylists bästa vän i alla lägen, vare sig det handlar om att få bångstyriga hårstrån att ligga rätt i en lugg eller att hålla en komplicerad hårkreation på plats. En annan hårprodukt som många stylister använder sig av för att både forma håret och ge det en mattare och fräschare look är torrschampo. Det är viktigt att både ha neutralt torrschampo (som oftast är vitt) och färgat torrschampo, så att man kan använda det till både blont och mörkt hår.

Med de här produkterna, i kombination med de borstar, penslar och andra redskap som behövs, har man basen som behövs för att ta sig an nästan vilken stylistuppdrag som helst.

klara
klara