Mode för den som gillar träning

Mode för den som gillar träning

Om du älskar att träna vet du hur viktigt det är med bekväma kläder som sitter bra och transporterar bort svett effektivt. Förutom funktionella träningskläder är det också härligt att klä sig snyggt och moderiktigt under träningen för att boosta motivationen.

Vilken typ av träningskläder du ska välja beror på vilken typ av sport du ägnar dig åt. Boxare eller cyklister måste ha en viss typ av plagg och säkerhetsutrustning för att träna och tävla medan den som tränar i ett gym eller går på ett gympapass kan välja kläder fritt. Träningsmodet förändras över tiden och modet anpassas också efter om du tränar utomhus eller inomhus på ett gym. Om du tränar hemma i ditt eget hemmagym kan du använda vilka kläder som helst utan att behöva tänka på vad andra ska tycka. Du kan dessutom inreda en del av ett rum eller ett helt rum till ett praktiskt hemmagym där du själv kan välja utrustning och lampor på lampgallerian.se. Att måla rummet i en färg som piggar upp och att sätta upp speglar gör att du får inspiration till träning även när du är hemma i din egen bostad.

Snygga och funktionella träningskläder

Träningskläder ställer extra höga krav på funktionalitet eftersom det är omöjligt att träna effektivt med kläder som inte följer med i rörelserna eller med högklackade eller alltför hårda skor. Vilka kläder du ska välja beror främst på vilken aktivitet du ska genomföra men det finns några grundregler för de vanligaste träningsformerna för motionärer. Tights och T-shirt eller linne bör vara i ett funktionsmaterial som transporterar bort svett under passet och underkläder och strumpor ska helst sitta bra och inte hasa ner när du hoppar och springer. Materialet bör vara stretchigt för att det ska följa dina rörelser vilket är särskilt viktigt under yogapass och andra pass där du böjer och vrider dig i olika ställningar.

Färger och mönster på träningskläder får gärna vara mer färgstarkt och uppseendeväckande än vardagskläderna eftersom det gör att du får extra energi och motivation under träningen. Om du inte trivs med alltför starka färger går det naturligtvis även bra med svarta och grå kläder eftersom det viktigaste är att du känner dig bekväm i dina träningskläder. Skorna ska vara sköna och ge ett bra grepp mot underlaget oavsett om du tränar inomhus eller utomhus. Tänk på att vissa skor är anpassade efter att endast användas ute eller inne och att du inte heller får använda smutsiga skor på ett gym eller träningscenter.

Innan du köper träningskläder är det viktigt att fundera igenom vad du ska träna och vilken typ av färg och material du känner dig bekväm i. Det finns både tighta och mer bylsiga plagg att välja mellan och både färgstarka mönstrade plagg och diskreta i svart.

adam
adam