Kända stylister

Kända stylister

Ett yrke som idag exponeras överallt är tveklöst stylisten. Varje dag går det makeover-program där deltagarna stylas med hjälp av professionella stylister, de byter sin gamla stil mot en helt ny. Denna förändring gör att stylister har kommit att bli mycket kända och fortsatt med exempelvis egna program. En stylist i ett tv-program kan sedan utveckla sin karriär och nå stor framgång. Ett exempel är Carson Kressley, han var stylist i Fab 5. Carson skulle fixa kläder vilket gjorde honom till en favorit. Carson har efter Fab 5 börjat en tv-karriär med biroller i tv-serier och filmer.

Omtalade Rachel Zoe

Det finns också flera stylister som fått sina klienter att sträva efter osunda ideal, exempelvis när Rachel Zoe skapade size zero. Rachel Zoe fick under 2007 size zero att bli det nya idealet bland Hollywoods kändisar. En size zero är en XXS eller 32, vilket är en omöjlighet för alla friska kvinnor längre än 140 centimeter. Rachel Zoe började att jobba med kändisar vilket ledde till att hon fick ett eget tv-program, The Rachel Zoe Project. Det var under flera år ett av de populäraste stylingshowerna som visades, och Rachel blev ett mycket känt ansikte för många människor. Rachel Zoe har sedan skapat egna klädkollektioner, och även för andra märken såsom det svenska klädmärket Lindex.

Skaffa en stylist

För många är det en dröm att kunna unna sig en stylist som verkligen kan förändra ens utseende. En stylist kan hjälpa en att ta fram det unika hos oss, det kan dock vara kostsamt. Vissa tar ett snabblån när de är på en shoppingrunda och anlitar en stylist. Många av de stora varuhusen har stylister som hjälper en när man exempelvis söker en outfit till en fest, eller inför ett mycket viktigt möte på jobbet. Stylisterna hjälper till att hitta rätt uttryck i kläderna, och finna passformer perfekta för just din kropp. Skulle du våga anmäla dig till ett program på tv som stylar om dig helt och hållet? Kanske skulle du och dina nära och kära inte känna igen dig efteråt!

klara
klara