Bojkotta djurtestade märken som stylist

Bojkotta djurtestade märken som stylist

Som det nämnts tidigare här på sidan så var det på tiden att företag och stylister tagit upp kampen för den hemska pälsindustrin.

Men något som också är väldigt aktuellt och på tiden är att företag och stylister tar upp kampen mot djurtestade produkter och väljer icke djurtestade istället!

För det är precis av samma princip. Människor vill ha produkter och materiella saker. Och djuren får lida och sätta liven till. Det är inte rätt och vi klarar oss bra utan det!

Vi behöver inte heller ha nya saker på marknaden, vi har mer än tillräckligt. Och de saker som redan är ute är redan djurtestade, så det räcker!

Ett problem är också att även om företagen i sig säger sig inte testa sina produkter på djur innan de kommer ut på marknaden. – Så säljer tyvärr alldeles för många företag fortfarande sina produkter i Kina då det är ekonomiskt lönande för företagen.

Men när företaget som säger att de inte djurtestar sina produkter, ändå väljer att sälja till Kina där de i stället djurtestar produkterna innan det hamnar på marknaden.- Gör ju att företaget inte alls är icke djurtestat i och med att de är medvetna om att Kina djurtestar företagets produkter även om de inte gör det själva, de låter bara någon annan göra det åt dom.

Ett företag är alltså inte cruelty free om de säljer sina produkter till länder som Kina.

Det finns ingen som helst anledning att använda hårspray, setting spray, mascara, parfym eller vad det nu må vara som är djurtestad. Det finns produkter som gör exakt samma sak men som inte har lidande och död bakom sig. Varför skulle man välja det onda?

Försök och smaka på tanken att vara en labb-råtta som blir utsatt för massvis med djurtester som gör dig illa, ger dig kroniska sjukdomar, får dig att dö och så vidare. Bara för att människan är sugen på en produkt som gör lite, lite mer än den förra. Det är det hela deras liv får gå ut på , utstå experiment. Så egoistiskt och fruktansvärt smaklöst va?

Har du ingen jätteempati för just råttor, tänk på: Kaninerna, aporna, hundarna o.s.v. istället. Även om det inte borde behövas, alla djur har känslor och känner smärta. Därför bör du som privatperson och stylist även tänka till när du väljer Tyg från exempelvis Svenskt tenn. Och välja djurvänliga material – för djurens skull.

Det är alltså detta lidande man bidrar till om man köper eller använder djurtestade produkter, som privatperson, stylist o.s.v. Det är konsumenterna som bestämmer. Finns det stöd och konsumenter som handlar dessa så fortsätter problematiken. Företag som säljer till Kina är exempel: L’Oréal, MAC, Max factor, Schwarzkopf. Så det är några att undvika för att inte gynna denna grymhet!

Bättre alternativ som inte är djurtestade är exempel: Lumene, The balm, Nyx, Anastasia.

Det är på tiden att alla går ihop och säger nej till djurtestning. Det är på tiden att alla går ihop och säger åt företagen att sluta gynna djurtestning genom att sälja till Kina.

Bojkotta företagen som gör detta. Djuren behöver just dig!

adam
adam